Örgütsel Sessizliğin İş Tatminini Üzerindeki Etkisi: Banka Çalışanları Üzerine Bir Araştırma

Yazarlar

  • Sevdiye E. Yılmaz Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çankırı, Türkiye
  • Emine Çetinel Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çankırı, Türkiye
  • Duygu Uysal

Anahtar Kelimeler:

Örgütsel Sessizlik- İş Tatmini- Banka Çalışanları

Özet

Bu çalışma örgütsel sessizliğin çalışanların iş tatmini düzeyleri üzerindeki etkisiniaraştırma amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra çalışma kapsamında katılımcıların demografik özellikler bağlamında örgüt sessizlik ve iş tatmini düzeyleriarasındaki farklılıklar da incelenmiştir. Araştırma amacı doğrultusunda Ankara veÇankırı illerindeki 138 banka çalışanından veri elde edilmiştir. Yapılan analizlersonucunda örgütsel sessizliğin katılımcıların iş tatmini düzeylerini negatif yönde zayıfdüzeyde etkilediği tespit edilmiştir. Aynı zamanda katılımcıların yaş, medeni durum veunvan değişkenleri ile örgütsel sessizliğin alt boyutu olan tecrübe eksikliği arasındaanlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Katılımcıların iş tatmini düzeylerinin ise medenidurum ve unvan değişkenine göre farklılaştığı belirlenmiştir. Elde edilen bu bulgular,araştırmacılar ve uygulayıcılar için ifade ettiği anlamlar bağlamında tartışılmıştır.

Yazar Biyografisi

Duygu Uysal

Bu çalışma örgütsel sessizliğin çalışanların iş tatmini düzeyleri üzerindeki etkisiniaraştırma amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra çalışma kapsamındakatılımcıların demografik özellikler bağlamında örgüt sessizlik ve iş tatmini düzeyleriarasındaki farklılıklar da incelenmiştir. Araştırma amacı doğrultusunda Ankara veÇankırı illerindeki 138 banka çalışanından veri elde edilmiştir. Yapılan analizlersonucunda örgütsel sessizliğin katılımcıların iş tatmini düzeylerini negatif yönde zayıfdüzeyde etkilediği tespit edilmiştir. Aynı zamanda katılımcıların yaş, medeni durum veunvan değişkenleri ile örgütsel sessizliğin alt boyutu olan tecrübe eksikliği arasındaanlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Katılımcıların iş tatmini düzeylerinin ise medenidurum ve unvan değişkenine göre farklılaştığı belirlenmiştir. Elde edilen bu bulgular,araştırmacılar ve uygulayıcılar için ifade ettiği anlamlar bağlamında tartışılmıştır.

İndir

Yayınlanmış

30-03-2016

Nasıl Atıf Yapılır

E. Yılmaz, S., Çetinel, E., & Uysal, D. (2016). Örgütsel Sessizliğin İş Tatminini Üzerindeki Etkisi: Banka Çalışanları Üzerine Bir Araştırma. İşletme Araştırmaları Dergisi, 8(1), 75–99. Geliş tarihi gönderen https://www.isarder.org/index.php/isarder/article/view/1399

Sayı

Bölüm

Makaleler