Banka Çalışanlarının Kariyer Bağlılık Düzeylerinin Öznel Kariyer Başarıları Üzerindeki Etkisi

Yazarlar

  • Zümrüt Hatun Demirel Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Şereflikoçhisar, Ankara, Türkiye.

Anahtar Kelimeler:

Kariyer Bağlılığı- Öznel Kariyer Başarısı- Demografik Değişkenler

Özet

Amaç – Bu araştırmanın amacı Kars ilinde istihdam edilen banka çalışanlarının kariyer bağlılık düzeylerinin öznel kariyer başarısı algıları üzerinde etkisini incelemek ve çalışanların öznel kariyer başarısı algılarının demografik değişkenler bakımından farklılaşmasını tespit etmektir. Yöntem – Tarama (betimsel) modelinin kullanıldığı araştırmada 3 bölümden oluşan anket veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini Kars ilinde faaliyet gösteren banka şubelerinde çalışan 332 banka personeli oluşturmuştur. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada Pearson korelasyon analizi, basit doğrusal regresyon analizi, bağımsız örneklem t testi ve tek yönlü ANOVA analizleri kullanılmıştır. Bulgular – Analizler sonucunda banka çalışanlarının kariyer bağlılık düzeyleri ile öznel kariyer başarı algıları arasında istatistiksel açıdan anlamlı, zayıf ve pozitif yönlü bir ilişki tespit edilmiştir. Ayrıca araştırma sonucuna göre banka çalışanlarının kariyer bağlılık düzeyleri öznel kariyer başarısı algılarını pozitif yönde etkilemektedir. Bununla birlikte yapılan analizler kapsamında öznel kariyer başarısının cinsiyet, yaş, çalıştıkları departman, sektörde çalışma süresi gibi demografik değişkenler bakımından farklılaştığı, medeni durum ve eğitim düzeyi gibi demografik değişkenler bakımından ise farklılaşmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Tartışma – Çalışanların çalışma hayatlarında başlıca hedeflerinden biri kariyerlerinde başarılı olmaktır. Kariyer bağlılığı kariyer başarısında etkili olan bir değişkendir. Yapılan çalışmalar kariyerlerine bağlı olan çalışanların kariyerlerinde daha başarılı olma eğiliminde olduklarını göstermektedir. Gelecekte yapılması düşünülen araştırmaların daha kapsamlı yapılması alan yazına daha fazla katkı sağlayabilir. Bunun dışında araştırmacılara özellikle farklı sektörlerde veya daha büyük bir örneklem hacmi ile bankacılık sektöründe kariyer başarısının belirleyicilerinin incelenmesi önerilmektedir. Bu belirleyicilerin tespit edilmesi ile örgütler hem çalışanlarının hem de örgütün verimliliğini artırıcı politikalar üretebilecekleri düşünülmektedir.

İndir

Yayınlanmış

13-06-2021

Nasıl Atıf Yapılır

Demirel, Z. H. (2021). Banka Çalışanlarının Kariyer Bağlılık Düzeylerinin Öznel Kariyer Başarıları Üzerindeki Etkisi. İşletme Araştırmaları Dergisi, 11(3), 1332–1345. Geliş tarihi gönderen https://www.isarder.org/index.php/isarder/article/view/836

Sayı

Bölüm

Makaleler